MyParcel's klanten: Ugly X-Mas

MyParcel klant Dennis van de webshop uglyxmas.nl

Een aantal jaar geleden begon Dennis met het online verkopen van champagnes. Na dat een tijdje gedaan te hebben zag hij een gat in de markt voor alcoholvrije wijnen. Het begin van TijdvoorAlcoholvrij.nl. Drie jaar geleden is er een foute kersttruien shop bijgekomen. Grappig en leuk en soms een beetje over-the-top. UglyXmas.nl biedt een leuk assortiment foute kersttruien en accessoires. Wij spraken Dennis op zijn kantoor in Rijswijk.

Hoe kwam je op het idee om kersttruien te verkopen?

Kersttruien vond ik al heel gaaf en kende het fenomeen al uit Amerika. Ik was wel benieuwd hoe het in Nederland zat. Na online onderzoek te hebben gedaan, zag ik dat er nogal wat zoekopdrachten en blogs waren. Alleen het aanbod was beperkt. Zo kwam ik op het idee om een UglyXMas.nl te beginnen

Mijn bedrijf heb ik in 2008 ingeschreven. Lange tijd heb ik het naast mijn baan gedaan als hobby. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn vaste baan opgegeven om hier fulltime mee aan de slag te gaan. Ik had extra tijd over. Dat was ook het moment dat ik met UglyXMas.nl ben begonnen.

De kerstdagen staan weer voor de deur, kan je iets meer vertellen over UglyXMas.nl?

Dit jaar wordt onze derde kerst. Het is begonnen als een soort grap om te kijken of het zou werken en het werkt hartstikke goed! Vooral het tweede jaar kregen we veel bestellingen. Dit jaar hebben we het wat serieuzer aangepakt en ook specifiek België meegenomen. Als ik de resultaten vergelijk met vorig jaar dan gaat het heel hard. Er komen nu al bestellingen binnen. En dat voor de kerstdrukte is begonnen!

Hoe speel je in op de feestdagen met jouw webshop?

Wij beginnen al een maand van te voren met adverteren op Facebook. Vorig jaar hebben we alleen maar ingezet op zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Google Adwords. Het bezoek kwam eigenlijk heel organisch naar ons toe. Hier gaan we veel meer mee aan de slag, aangezien we vorig jaar met zo weinig moeite zoveel bestellingen binnen kregen. Ik heb ervoor gekozen om één kanaal actief goed in te zetten. Ik heb liever dat iedere Facebook gebruiker even niet om ons heen komt i.p.v. meerdere kanalen inzetten. Onze klanten zijn niet zo jong dat we Snapchat of Instagram erbij pakken. Dan sla ik dat liever over. Misschien dat we er volgend jaar meer kansen in zien.

MyParcel klant uglymas.nl foute kersttruien

Hoe ga je om met de drukte rondom de feestdagen?

Wat heel belangrijk is, is om goed in te schatten wat het volume gaat zijn. Onze inkoop hebben we hier op aangepast. Dat was voor ons ook best een risico, omdat de piek zo enorm is moeten we heel veel van te voren inkopen en dat ook financieren. Voorgaande jaren hebben we weleens gehad dat we te vroeg uitverkocht waren. Dit jaar hebben we extra risico genomen. Zo weten we zeker dat we dit jaar wel genoeg voorraad hebben. Het is altijd hard en extra werken de laatste maand, maar in januari zijn we klaar en dan kunnen we genieten van een welverdiende vakantie.

Verkopen jullie ook offline? Staan jullie bijvoorbeeld ook op kerstmarkten?

Dit jaar gaan we op twee kerstmarkten staan. Mensen vinden dit zo een leuk product en daar komt weer positieve energie uit. We zijn een klein team, daarom kiezen we ervoor om alleen op twee markten te staan. Op deze manier willen we voorkomen dat we overal staan en onze online klanten uit het oog verliezen. Onze webshop klanten moeten we natuurlijk zo goed mogelijk blijven bedienen en telefonisch te woord kunnen staan.

Foute kersttrui webwinkel uglyxmas

Heb je nog tips voor de startende webshops?

Kies 100% je niche, vooral als kleine ambitieuze webshop. Je mag liever iets te specifiek zijn dan iets te ruim. Daardoor kun je veel sneller je resultaten behalen. De belangrijkste tip voor mensen die net willen beginnen.

Kies ook vooral een markt op product die dichtbij je staat en niet alleen iets waarvan je denkt dat er alleen potentie inzit. Je moet er toch vijf dagen, en als ondernemer vaak zeven dagen in de week mee bezig zijn. Je moet er wel echt plezier mee hebben. Ik begin er in elk geval alleen maar meer lol in te krijgen.

Wat zijn voor jou de leuke kanten van het runnen van een webshop?

Er zijn heel veel leuke kanten aan het runnen van een webshop. Vroeger wilde ik altijd ‘winkeltje spelen’ en heb altijd gezegd dat ik op een dag mijn eigen winkel wilde. In deze tijd begin je dan sneller online. Ik heb nog elke dag het gevoel als ik naar mijn werk ga dat ik gewoon 'winkeltje ga spelen'. Dat houdt het voor mij leuk. Een leuk concept neerzetten met leuke producten, daar is UglyXMas.nl wel een goed voorbeeld van.

Heb je nog goede voornemens voor 2017?

Van UglyXMas.nl wil ik veel meer een merk maken. Naast alleen een webshop er een 'kerstmerk' van maken met veel meer beleving eromheen. Bijvoorbeeld door met ontwerpers te werken en zelf de truien te designen. Technisch meer gaan verbeteren aan de website staat ook op ons lijstje, zodat deze ook mobiel goed werkt. Zo hebben we zo veel meer ideeën maar dat blijft nog even een verrassing.

 

Over MyParcel

Een uitgebreide verzendservice met volledige integraties, persoonlijke service én betrouwbare PostNL levering. Verstuur jouw pakketten voordelig, zonder vaste kosten en een contract. Wij zijn er om het werk als webwinkelier makkelijker te maken. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen.