Digitale postzegel

Vanaf nu is de digitale postzegel beschikbaar bij MyParcel. Daarmee zijn we het eerste online retailpunt dat de digitale postzegel aanbiedt. Hierdoor kom je nooit meer zonder postzegels te zitten. Want de naam zegt het eigenlijk al. De digitale postzegel is een online postzegel. Zo heb je altijd een postzegel bij de hand en is je Nederlandse briefpost in no-time klaar om te versturen! Je hoeft je briefpost alleen nog naar de brievenbus of een PostNL locatie te brengen.


Wat is een digitale postzegel?

De digitale postzegel is een product van PostNL en verkrijgbaar bij MyParcel. Je verstuurt hiermee gemakkelijk je briefpost en kleine lichtgewicht pakketten met een bestemming binnen Nederland. Je briefpost en lichtgewicht pakketten hoeven alleen door de brievenbus te passen* en mogen maximaal 2 kg wegen. Goed om te weten is dat zendingen met een digitale postzegel niet kunnen worden verzekerd.

* Minimumformaat: 14 x 9 cm en maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm

 
Digitale Postzegel.png
 
 
 
DPZ symbool.png
 

Jouw voordelen

  • Je hoeft niet meer naar een fysiek retailpunt.

  • Je staat bij MyParcel niet in de rij voor de kassa.

  • Je houdt geen postzegels over die je niet gaat gebruiken.

  • Je briefpost is binnen no-time klaar om te versturen.

  • Vanaf €0,83 verstuur je briefpost met de digitale postzegel.

  • Briefpost wordt binnen één werkdag bezorgd.

 

Hoe?

Heb je een MyParcel account en ben je in het bezit van een printer? Dan is jouw briefpost in no-time te versturen. Je weegt je briefpost, maakt het aantal digitale postzegels aan dat je nodig hebt en print ze. De digitale postzegels zijn gemakkelijk te printen met een standaard printer (A4) of A6 Labelprinter. Plak de digitale postzegels op en jouw briefpost is klaar om verstuurd te worden. Je hoeft je briefpost alleen nog naar de brievenbus of een PostNL locatie te brengen.

Gewicht & tarieven
0 - 20 gram € 0,83
20 - 50 gram € 1,66
50 - 100 gram € 2,49
100 - 350 gram € 3,32
350 - 2.000 gram € 4,15

* De digitale postzegel is vrijgesteld van btw

 
 

Veelgestelde vragen

Na het aanmaken van een digitale postzegel kun je deze downloaden in PDF formaat. Om die te kunnen downloaden heb je een PDF reader nodig. Als je deze nog niet hebt, wordt aangeraden Adobe Acrobat Reader te installeren. Hierna kan je de digitale postzegel printen.

Een digitale postzegel is, nadat deze is geprint, 5 dagen te gebruiken. Hierna wordt de zegel ongeldig.

Om verstoringen tijdens het transport te voorkomen, moet de postzegel duidelijk leesbaar zijn en aan de volgende punten voldoen:

  • Alle gegevens (zoals bezorg- en afzendadres) zijn duidelijk leesbaar.
  • De zegel is volledig afgedrukt met zwarte inkt (geen lege cartridge of toner).
  • De barcode bestaat uit streepjes of blokjes die van elkaar te onderscheiden zijn.
  • Op de digitale postzegel zitten geen vlekken, strepen of vegen die het label onleesbaar kunnen maken. Om te controleren of de printer werkt, kun je een proefzegel printen.

Mocht de digitale postzegel niet aan bovenstaande punten voldoen dan kan een herprint aangevraagd worden.

Ja, dat klopt. Een digitale postzegel wordt na het downloaden direct in rekening gebracht. Dit is een verschil ten opzichte van andere verzendlabels, waarbij een zending pas in rekening wordt gebracht wanneer de zending daadwerkelijk is ingeleverd bij een PostNL locatie.

Nee, je kunt briefpost of lichtgewicht pakketten die je verstuurt met een digitale postzegel niet verzekeren met een van de aanvullende verzendopties. Ons advies is dan ook om met de digitale postzegel alleen kleine producten met een lage waarde te versturen.

Je kunt de digitale postzegel printen met een standaard printer (A4) of een A6 Labelprinter.

Nee. Briefpost of kleine lichtgewicht pakketten worden net als brievenbuspakjes, nadat deze ingeleverd zijn bij een PostNL locatie, binnen een werkdag bezorgd. Bezorging vindt plaats op dinsdag t/m zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Er wordt ook geen indicatieve bezorgtijd gegeven.


Neem contact met ons op!

MyParcel telefoon icoon

Contactgegevens

Telefoon: 023 30 30 315
Email: info@myparcel.nl

Adres
Siriusdreef 66 - 68
2132 WT Hoofddorp

Volg ons op
MyParcel Twitter MyParcel Facebook MyParcel LinkedIn MyParcel Instagram

MyParcel klok icoon

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:30
Dinsdag: 08:00 - 18:30
Woensdag: 08:00 - 18:30
Donderdag: 08:00 - 18:30
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag: Gesloten