MyParcel gaat per 1 juli 2019 de huidige backoffice uitfaseren.

Per 1 juli 2019 gaan wij onze huidige MyParcel backoffice uitfaseren. Dit gaat impact hebben op jouw huidige plugin. Alleen op welke manier en welke alternatieven er zijn, vertellen we je graag in deze blog. Zo lees je wat je kan doen op plugin gebied en welke stappen je dient te doorlopen wanneer je een verouderde koppeling hebt.

 
Brievenbuspakjes voordelig verzenden via MyParcel

 

WooCommerce

Wanneer je gebruik maakt van WooCommerce dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de zogenaamde “pop-up” functionaliteit welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering en de mogelijkheid om direct vanuit het orderoverzicht van WooCommerce te printen.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

Magento 1

Wanneer je gebruik maakt van Magento 1 dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de zogenaamde “pop-up” functionaliteit welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering en de mogelijkheid om direct vanuit het orderoverzicht van Magento 1 te printen.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.  

OpenCart 1 & 2

Wanneer je gebruik maakt van OpenCart 1 of OpenCart 2 dan adviseren wij jou om minimaal te updaten naar versie 2.3 van OpenCart. Vanaf 1 juli 2019 zal OpenCart 1 en OpenCart 2 niet meer ondersteund worden. De koppeling van OpenCart 2.3 bevat vele nieuwe functies zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

PrestaShop

Wanneer je gebruik maakt van PrestaShop dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de zogenaamde “pop-up” functionaliteit welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering en de mogelijkheid om direct vanuit het orderoverzicht van PrestaShop te printen.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

Joomla - VirtueMart

Wanneer je gebruik maakt van de verouderde VirtueMart 2 koppeling, dan willen wij jou verzoeken om een update uit te voeren naar VirtueMart 3. Deze versie is voorzien van de nieuwe API en dus ook toekomstbestendig.

Hoe stel je deze nieuwe versie in? Neem contact op met onze supportafdeling via support@myparcel.nl of bel 023 30 30 315. Zij weten jou goed uit te leggen hoe de vernieuwde koppeling ingesteld moet worden.

Overige platformen

Het kan zijn dat jouw platform niet in deze rij voorkomt. Dan is de kans groot dat deze door een externe partij wordt beheerd zonder ons medeweten of omdat wij sommige platformen niet meer gaan ondersteunen vanuit MyParcel. Dien je nu elke zending handmatig aan te maken? Nee, met onze vernieuwde Google Chrome Extensie willen wij jou een alternatief bieden.

Google Chrome Extensie

Wij zijn op dit moment hard aan het werk zodat jij de vernieuwde Google Chrome Extensie kan gaan gebruiken! Met de Google Chrome Extensie kan jij vanuit elk platform een order omzetten tot een verzendlabel. Omdat wij voor sommige platformen geen vernieuwde plugin gaan aanbieden, maar jullie wel een alternatief willen bieden gaan we ervoor zorgen dat de vernieuwde Google Chrome Extensie vóór 1 juli 2019 beschikbaar is.

Meer weten?

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben omtrent het updaten van jouw huidige pluign of een andere gerelateerde vraag? Dan staan we natuurlijk voor je klaar! Je kunt ons bereiken via support@myparcel.nl of bel ons op 023 30 30 315. We helpen je graag om deze omzetting te realiseren!