MyParcel gaat per 1 juli 2019 de oude koppeling uitfaseren.

Per 1 juli 2019 gaan wij onze oude API uitfaseren. Dat dit impact zal hebben is een feit. Alleen op welke manier en welke alternatieven er zijn, vertellen we je graag in deze blog. Zo lees je wat je kan doen op plugin gebied en welke stappen je dient te doorlopen wanneer je een zelfbouw koppeling hebt.

 
Brievenbuspakjes voordelig verzenden via MyParcel

 

WooCommerce

Wanneer je gebruik maakt van WooCommerce dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de oude API welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

Magento 1

Wanneer je gebruik maakt van Magento 1 dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de oude API welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.  

OpenCart 1 & 2

Wanneer je gebruik maakt van OpenCart 1 of OpenCart 2 dan adviseren wij jou om minimaal te updaten naar versie 2.3 van OpenCart. Vanaf 1 juli 2019 zal OpenCart 1 en OpenCart 2 niet meer ondersteund worden. De koppeling van OpenCart 2.3 bevat vele nieuwe functies zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

PrestaShop

Wanneer je gebruik maakt van PrestaShop dien je de laatste versie van de plugin te installeren. De verouderde koppeling maakt nog gebruik van de oude API welke vanaf 1 juli 2019 niet meer zal werken. De nieuwe koppeling zal overigens ook vele nieuwe functies bevatten, zoals het aanbieden van bezorgopties als PostNL afhaallocaties in Nederland & België, ochtend- en avondlevering.

Hoe stel je deze nieuwe versie helemaal goed in? Check onze handleiding.

Gratiswebshopbeginnen.nl

Wanneer je gebruik maakt van Gratiswebshopbeginnen (GWB) dan willen wij je vragen zo snel mogelijk contact op te nemen met Gratiswebshopbeginnen en hen te wijzen op de komende veranderingen vanaf 1 juli 2019. De koppeling wordt beheerd door Gratiswebshopbeginnen en zij hebben de mogelijkheid om deze om te zetten en ervoor te zorgen dat jij zonder problemen gebruik kan blijven maken van de MyParcel koppeling, welke geïntegreerd is in Gratiswebshopbeginnen.

LogiVert

Logivert heeft eind 2018 versie 7.7 (Equinoxe) uitgebracht van hun software. In deze versie is ook de verouderde koppeling te vervangen met de nieuwe MyParcel koppeling. Daarnaast bevat de koppeling ook de mogelijkheid om jouw klanten PostNL afhaallocaties aan te bieden, maar ook een specifieke bezorgdag met bezorgmomenten als een ochtend- en avondlevering.

Om de update van Logivert uit te voeren bestaat een tweetal mogelijkheden:

  • Maak je gebruik van Logivert Equinoxe en versie 7.6 of hoger? Dan kan je bij de API-instellingen MyParcel Core aanvinken. Je wordt automatisch omgeschakeld.

  • Maak je gebruik van een oudere backoffice-versie of de oude “classic”? Neem gerust contact op met Logivert via info@logivert.com of middels 013 - 20 20 010 voor verdere assistentie.

Shoptrader

Wanneer je gebruik maakt van Shoptrader dan is dat op dit moment nog middels de oude API. Shoptrader is op dit moment druk bezig met het omzetten van de koppeling naar de nieuwe API, inclusief extra functionaliteiten. Deze veranderingen staan voor 1 juli 2019 automatisch voor jou klaar. Shoptrader zal hierover verder naar jou communiceren, zodat je niets zult missen.

NopCommerce

Wanneer je gebruik maakt van nopCommerce dan is dat op dit moment nog middels de oude API. De ontwikkelaar van de nopCommerce koppeling heeft een bericht geplaatst (onder “Latest Posts”) dat er een vernieuwde koppeling aanwezig is. Lees dit bericht aandachtig zodat zij jou kunnen helpen met de overstap naar de nieuwe API.

VirtueMart

Wanneer je gebruik maakt van de verouderde VirtueMart 2 koppeling, dan willen wij jou verzoeken om een update uit te voeren naar VirtueMart 3. Deze versie is voorzien van de nieuwe API en dus ook toekomstbestendig.

Hoe stel je deze nieuwe versie in? Neem contact op met onze supportafdeling via support@myparcel.nl of bel 023 30 30 315. Zij weten jou goed uit te leggen hoe de vernieuwde koppeling ingesteld moet worden.

Google Chrome Extensie

Op dit moment is de huidige Google Chrome Extensie beschikbaar voor BigCommerce en OScommerce. Wij zijn op dit moment hard aan het werk zodat jij de vernieuwde Google Chrome Extensie kan gaan gebruiken! Met de Google Chrome Extensie kan jij vanuit elk platform een order omzetten tot een verzendlabel. Mocht jij dus gebruik maken van een platform dat niet aanwezig is in de lijst dan is de kans groot dat deze door een externe partij wordt beheerd zonder ons medeweten. Omdat wij geen inzicht hebben in deze platformen, maar jullie wel een alternatief willen bieden gaan we ervoor zorgen dat de vernieuwde Google Chrome Extensie vóór 1 juli 2019 beschikbaar is.

Overige platformen

Het kan zijn dat jij voor een bepaald platform een koppeling hebt laten bouwen waar wij inmiddels ook ondersteuning voor bieden. Bekijk hier alle koppelingen die wij ondersteunen.

Zelfbouwers

Heb je op basis van de API een eigen koppeling gebouwd? Dan is het van belang om een wijziging in de API door te voeren. De documentatie en eventuele hulpmiddelen die je nodig hebt voor het verwerken van de orders tot verzendlabels:

Wil je jouw koppeling graag uitbreiden met bezorgopties zoals afhaallocaties in Nederland en België, ochtend- en avondlevering?

Als zelfbouwer loop je mogelijk tegen bepaalde problemen aan die je niet ervaart bij een plugin. We hebben daarom ook een speciaal Development Slack Support Channel. Hier zitten de developers van MyParcel voor jou klaar om jou te ondersteunen. Faalt een bepaald request of heb je specifieke API vragen? Stel deze gerust!

Meer weten?

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog technische vragen hebben omtrent het uitfaseren van de oude koppeling, dan staan we natuurlijk voor je klaar! Je kunt ons bereiken via support@myparcel.nl of bel ons op 023 30 30 315. We helpen je graag om deze omzetting te realiseren!