Gevaarlijke stoffen en verboden goederen

Verkoop je producten zoals parfum, alcohol, deodorant, telefoons, kampeergoederen of duikersmateriaal? Dit is slechts een greep uit de producten die vallen onder verboden goederen en gevaarlijke stoffen. Hier wordt steeds strenger op gecontroleerd en met name voor zendingen naar het buitenland.

Wil je weten hoe het precies zit met de regels omtrent het versturen van gevaarlijke stoffen? Op deze pagina lees je alles rondom het veilig versturen van jouw pakketten.

pakketten versturen verboden goederen en stoffen

Wat is toegestaan om te versturen?

Sommige goederen mag je alleen onder strikte voorwaarden versturen of mogen helemaal niet verstuurd worden. Als webwinkelier ben jij verantwoordelijk voor de inhoud van de zending.

Door verscherpt toezicht kan het voorkomen dat een verzonden pakket vernietigd of in beslag wordt genomen omdat de inhoud van het pakket niet is toegestaan in het betreffende land. Om dit te voorkomen is het goed om nog eens te kijken welke goederen zijn toegestaan per land. Ieder product dat een risico vormt voor de algemene veiligheid mag niet per (lucht)post verstuurd worden. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden voor het vervoer van giftige stoffen raadplegen. Bekijk ook de verzendvoorwaarden voor binnen en buitenlandse zendingen.

Verzendvoorwaarden binnenland Verzendvoorwaarden buitenland

Welke producten vallen onder verboden goederen?

Gevaarlijk stoffen zijn stoffen die door hun eigenschappen gevaar, schade of ernstige hinder voor een mens, dier of milieu kunnen veroorzaken. Hieronder hebben we de belangrijkste voorbeelden voor je op een rij gezet. Een compleet overzicht van alle verboden en gevaarlijke stoffen vind je in de verzendvoorwaarden.

Verzekerd verzenden

Explosieven

Het is niet toegestaan om munitie, vuurwerk, of bijvoorbeeld lonten te versturen.

Handtekening voorontvangst

Gecomprimeerde gassen

Samengeperste gassen zijn niet toegestaan. Zoals deodorant, aanstekers en spuitbussen.

Afleveren bij ontvanger

Vlambare vaste stoffen en vloeistoffen

Denk hierbij aan producten als lucifers, parfum, nagellak, schoonmaakmiddelen, kwik of lijm.

Oxiderende stoffen

Oxiderende stoffen

Denk hierbij aan organische peroxiden zoals haarverf, textielverf en bleekmiddel.

Giftige substanties

Giftige en aggressieve substanties

Hieronder vallen bijtende stoffen, zoals schoonmaakvloeistoffen en accuzuur.

Gevaarlijke goederen

Andere gevaarlijke goederen

Radioactieve, substanties, maar ook magneten, losse lithiumbatterijen in powerbanks, mobiele telefoons en laptops.Electronische apparaten met lithiumbatterijen of -cellen

Het versturen van losse lithium is niet toegestaan, omdat deze in sommige gevallen oververhit kunnen raken en ontbranden. Verkoop je smartphones, laptops of andere elektronische apparaten? Dan gelden er bepaalde richtlijnen. Wil je weten aan welke voorwaarden je precies moet voldoen? Bekijk onze pagina over het verzenden van lithiumbatterijen.Veelgestelde vragen

Het versturen tabak is niet toegestaan om te versturen. Dit heeft te maken met accijnzen. Dit geldt ook voor zendingen binnen de EU. Alcohol is naar bepaalde landen wel toegestaan mits het alcoholpercentage onder de 24% is.

Let op! Bij accijnsgoederen als alcohol en parfum kunnen beperkingen of verboden voor gelden. Dit is voor elk land verschillend. Controleer daarom van te voren de verzendvoorwaarden per land.

Een gevaarssetiket geeft aan hoe bepaalde goederen vervoerd en behandeld moeten worden. Dit is een preventieve veiligheidsmaatregel die niet alleen informatie geeft, maar ook nog eens verplicht is. Bestellen van gevaarsetiketten doe je hier.

Als een product een riscio kan vormen voor de internationale veiligheid mag het niet via het internationale postnetwerk verstuurd worden. Hier zijn strikte regels aan verbonden. De volledige regelgeving kun je vinden op de website van IATA.


Neem contact met ons op!

MyParcel telefoon icoon

Contactgegevens

Telefoon: 023 30 30 315
Email: info@myparcel.nl

Adres
Siriusdreef 66 - 68
2132 WT Hoofddorp

Volg ons op
MyParcel Twitter MyParcel Facebook MyParcel LinkedIn MyParcel Instagram

MyParcel klok icoon

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:30
Dinsdag: 08:00 - 18:30
Woensdag: 08:00 - 18:30
Donderdag: 08:00 - 18:30
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag: Gesloten