MyParcel klant maakt zending aan en print verzendlabel en verstuurt pakket

Verzendopties: Extra mogelijkheden bij het versturen van jouw pakket

Bij het verzenden van een pakket binnen Nederland kun je uit bepaalde voorwaarden kiezen. Hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst of een pakket verzekerd verzenden. Wanneer je een pakket wilt versturen kun je uit verschillende verzendopties kiezen. Wat zijn de mogelijkheden en wat kun je er precies mee? We vertellen je graag over de keuzes die je hebt en hoe je er het beste gebruik van kunt maken.

Heb je nog geen MyParcel account en wil je gebruik gaan maken van de verzendopties? Meld je dan aan, een account is volledig kosteloos.


Mogelijkheden verzendopties

Verzekerd verzenden

Verzekerd verzenden

Verstuur je kostbare producten? Dan kun je gebruik maken van een verzekering bij het verzenden. Hierbij bepaal je zelf tot welke waarde je een pakket wilt verzekeren bij verlies of beschadiging.

Handtekening voorontvangst

Handtekening voor ontvangst

Met deze verzendoptie bied je meer zekerheid voor jou en jouw klant. Op die manier weet je zeker of en door wie het pakket in ontvangst is genomen.

Afleveren bij ontvanger

Alleen afleveren bij ontvanger

Om te voorkomen dat een pakket bij de buren of iemand anders afgeleverd wordt, kun je dit aangeven bij de verzendopties.

Groot pakket

Groot pakket

Wil je pakketten versturen die buiten de standaard maat (100 x 70 x 58 cm) vallen? Dat kan! Je kunt met de verzendoptie 'groot pakket' versturen tot een grootte van 175 x 78 x 58 cm.

Handtekening voorontvangst

Retour bij geen gehoor

Is jouw klant niet thuis? Dan kun je al van te voren aangeven dat het pakket direct retour gaat naar het opgegeven retouradres.

Leeftijdscheck 18+

Leeftijdscheck 18+

Met de Leeftijdscheck 18+ checkt de bezorger of degene waar de zending aan overhandigd wordt 18 jaar of ouder is.

Handtekening voorontvangst

Direct retour (food)

Wanneer je gekoelde levensmiddelen verstuurt kun je ervoor kiezen om het direct retour te laten sturen, wanneer de ontvanger niet thuis is.


Eenvoudig te koppelen aan jouw pakketzending

Wanneer je een pakket wilt versturen maak je binnen MyParcel een 'nieuwe zending' aan. Na het invullen van de naam- en adresgegevens van jouw klant, selecteer je de 'verzendopties'. Hierbij zie je alle mogelijkheden met bijbehorende prijzen staan.

Zodra je de verzendoptie hebt geselecteerd wordt de prijs van jouw pakket automatisch aangepast. Zo weet je meteen exact wat de kosten zijn van jouw zending. 

 

 

Voorwaarden ERS  • Gewicht tot 30 kg
  • Maximale lengte van 150 x 58 x 88 cm
  • Maximale omtrek + lengte van 300 cm


Zijn verzendopties hetzelfde als flexibele bezorgopties?

Kort en krachtig: nee. Wanneer je een pakket onder bepaalde voorwaarden wilt versturen (zoals verzekerd verzenden) dan hebben we het over verzendopties. En zodra je jouw klant uit verschillende bezorgmomenten wilt laten kiezen, dan hebben we het over flexibele bezorgopties (zoals ochtend- en avondbezorging). Inmiddels is het bij een aantal PostNL locaties mogelijk om ook op maandag te laten bezorgen. Lees meer over de maandagbezorging en de desbetreffende PostNL locaties.


 

Wij staan voor je klaar

Heb je nog vragen over de verzendopties of andere vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder. 

Email: info@myparcel.nl     
Telefoon: 023 30 30 315

Altijd bereikbaar van:
ma. t/m do. tussen 08:00 en 18:30 uur,
vr. tussen 8.00 uur en 17.00 uur en
za. tussen 10.00 en 16.00.

Haalservice - Het klantenservice team staat klaar om je te helpen!